24.03.2018.

LAGANO U FINALE

Treći dan jedrenja na Uskršnjoj regati donio je taman toliko vjetra koliko je dovoljno da se održi jedna regata koja je omogućila odbacivanje najgoreg rezultata.
Open skupina odjedrila je navigaciju u hvarskom kanalu, start je bio ispred Podstina, krug oko bovi kroz kanal do uvale Vlaka i cilj nazad u Hvaru.
Najizvjesnije je bilo u grupi Open Racer gdje je jedrilica Polet Furioso ponovno odjedrila privatnu regatu ubilježivši još jednu pobjedu. U skupini Open Nauta bilo je puno više uzbuđenja. Start po laganom vjetru odlično je iskoristila posada Xsirene, a Mario Kundih mu je na startu lošom procjenom dao popriličnu prednost. Kako je regata odmicala, Kundih je prestizao konkurente, a Levstik je ubilježio pravu Pirovu pobjedu. Ušao je u cilj prvi, ali nije okrenuo hrid baba s prave strane čime je diskvalificiran, a i da je pobjedio tu regatu, u finale bi svejedno otišao Kundih koji je u cilj ušao realno drugi, te se plasirao u finalne borbe.
Prava drama održavala se u skupini ORC. Vjetar od 5 do 8 čvorova bio je dovoljan za održavanje regate, a sa starta se lako izvukla posada Tonka Rameše na X-Citeu i zacementirala svoje mjesto u finalu. Vjetar koji je lagano okretao u desno nije bilo lako pročitati, a to je odlično napravila posada Gringa. Nakon lošeg starta dobro je odjedrila i Poliklinika Drinković, Karlo Kuret na Xavieri je u cilj ušao realno treći nakon odličnog jedrenja niz vjetar i ostalo je da formula presudi o putnicima u finale.
Iz skupine ORC to je očekivano bio Rameša, a iz skupine ORC B u finale se plasirala posada Poliklinike Drinković, zahvaljujući pobjedi u grupi u zadnjem plovu.