Povijest

2018
XXII. regata
Hvar, 21.-24. ožujka 2018.

SRETNI I SPRETNI POBJEDNICI!

Po idealnim uvjetima, buri jačine od 15 do 25 čvorova, započela je XXll Uskršnja regata. Ove godine Open nauta s jedrilicama prilagođenima krstarenju broji čak 13 jedrilica, Grupa Open Race samo tri, a skupina ORC ima 11 jedrilica podijeljenih u dvije grupe.


2018

Pročitajte više...
2017
XXI. regata
Hvar, 06.04.-08.04.2017.

Hvarsko regatavanje

Ovogodišnja Uskršnja regata okupila je 41 natjecateljsku ekipu, a grad Hvar preko noći je zaživio svojim jedriličarskim životom. Od ukupno prijavljenog broja, u ORC skupinu prijavilo se devetnaest posada, a u Open skupinama dvadeset dvije jedrilice. Natjecanje po ORC razvrstanju, po običaj,u okuplja kremu hrvatskih posada, a nekima od njih slijedi i nastup na svjetskom prvenstvu u Trstu, u srpnju ove godine. Dvije jednake jedrilice X-41 čine natjecanje u ovoj grupi posebno atraktivnim, a najbolja imena hrvatske jedriličarske scene u posadama garant su vrhunskog jedrenja u hvarskom akvatoriju. A da i u Open skupini ne manjka dobrog jedrenja, pobrinule su se jedrilice prijavljene u skupini Open Racer. Svoj prvi nastup na regati potvrdio je Nikola Dešković s novom jedrilicom Polet Furioso (jedrilica klase TP 52), iz Slovenije su došle superbrze jedrilice Megaenergija i Generali, a ove se godine u ovu skupinu prijavila i Marina Kaštela.


2017

Pročitajte više...
2016
XX.regata
Hvar, 17.03.-19.03.2016.

Čarobni su trenuci Uskršnje regate. I prepuni pozitivne energije koja zarazno traje od njenog prvog do zadnjeg trenutka. Magnet koji jedriličare privlači Uskršnjoj, a organizatore motivira da joj se svake godine organizacijski predaju s punim žarom, snažan je i nenarušen već punih 20 godina.

Hvala svima, a ponajviše jedriličarima, što su obilježili jubilarnu, XX Uskršnju regatu, što su svake godine dio nje, što joj se vraćaju i posebno hvala onima kojima je ovo prva Uskršnja. Čekamo vas i dogodine!


2016

Pročitajte više...
2015
XIX.regata
Hvar, 26.-28.ožujka 2015

Zajedrilo se kasno poslijepodne, praktički u zadnji mogući trenutak za start, a svoju šansu u jedinom održanom plovu po oko 15 čvorova bure najbolje je iskoristila posada Maresua. Pobijedili su zadnji plov i time uzeli ukupnu pobjedu, svoju drugu na Uskršnjoj regati. Drugo mjesto, s istim bodovima pripalo je posadi Onea, a treće Marini Kaštela.

- Prezadovoljni smo, hvala cijeloj ekipi, naravno Krešimiru Đakuloviću za kormilom i Mladenu Makjaniću taktičaru. Bilo je borbeno, do zadnjeg trenutka nismo znali tko je pobjednik - bio je više nego zadovoljan vlasnik Mareusa Ivan Drinković, koji je tako kući odvezao crvenu Ford Fiestu, dok će posada podijeliti novčanu nagradu od 35 000 kn.


2015

Pročitajte više...
2014
XVIII.regata
Vodice, 10.-12.travnja 2014

Odluka koju je posada Male napravila na startu, pokazala se ključna za njihovu konačnu pobjedu do koje su došle pobjedom u trećem plovu. Marina Kaštela plasirala se na drugo mjesto, a Karlo Kuret na jedrilici One morao se zadovoljiti trećom pozicijom, nakon što je u posljednji dan ušao s vodećeg mjesta. Koliko je regata bila kvalitetna govori i činjenica da je Kuret u prvoj regati dana izgubio priliku za ukupnu pobjedu za samo šesnaest sekundi! Organizacija, uvjeti, jedriličari i ukupna atmosfera na regati bili su jednostavno genijalni, pa je sa svoje osamnaesto izdanje regata zaslužila čistu desetku.


2014

Pročitajte više...
2013
XVII.regata
Vodice, 21.-23.ožujka 2013

U skupini Open bilo je zanimljivo gledati dvoboje Tonija Bulaje na Oli i Karla Kureta na Orionu. U dvije od tri regate Kuret je vodio zahvaljujući odličnom jedrenju uz vjetar, ali je Bulaja znalačkim korištenjem performansi svoje jedrilice klase Open 40 niz vjetar bio prebrz za Karla, pa je konačni rezultat od 3:0 za Bulaju bio realan i prava potvrda njegove konačne pobjede u klasi Open R. Drugo mjesto pripalo je Kuretu, a treće Nikoli Deškoviću na Poletu V. U skupini Open N, svoju dominaciju potvrdila je posada jedrilice Krka, kormilara Sebastijana Levstika, a druge su bile djevojke koje na jedrilici Marina Frapa predvodi Tihana Tadinac. Treće mjesto osvojila je jedrilica Libertas Nikole Topića koja je za samo jedan bod bila bolja od Zorana Lazića, a presudan je bio posljednji plov, iz čega se vidi da su i amaterske posade imale zanimljivo i kvalitetno natjecanje.

Jednoglasan zaključak jedriličara je da je i ovogodišnja Uskršnja regata potvrdila kako se radi o najbolje organiziranom natjecanju za krstaše u Hrvatskoj.


2013

Pročitajte više...
2012
XVI.regata
Vodice, 29.-31.ožujka 2012

Quabremar je cijeloga dana jedrio konstantno dobro, s odličnom brzinom uz vjetar i besprijekornim manevrima, te su ih dvije pobjede u korigiranom poretku zasluženo dovele na vrh. Pulski Mireo pokazao je odlične performanse pri jedrenju uz vjetar, očito je da Robertu Radoli jak vjetar dobro leži i da nije bilo odustajanja u drugom plovu dana, Mireo bi se popeo za koju stepenicu više u ukupnom poretku. Među vodeće se u zadnjoj regati dana umiješao i slovački Brutal Fish koji ipak nije izdržao žestoki ritam jedrenja konkurenata do kraja regate. Svoje privatne regate danas su imali Marina Kaštela i Teuta koje su očekivano sva jedrenja završili kao prvi u drugi u realnom vremenu. A ORC formula svrstala ih je na treće, odnosno peto mjesto u korigiranom poretku. Sveukupno gledajući, regata je pokazala da je usprkos manjem broju učesnika zadržala visoki natjecateljski naboj. Također, organizatori su pronašli snage regatu zadržati na jednako visokoj razini kao i posljednjih godina što je garancija da će Uskršnja ostati posebna i lijepa kao što je i do sada bila.


2012

Pročitajte više...
2011
XV.regata
Vodice, 14.-16.travnja 2011

Iako smo s najvećim zanimanjem pratili regatne jedrilice, dvije grupe po Open razvrstanju imale su zanimljivu regatu. U većoj grupi dominantan je bio Bojan Božić na jedrilici Vola Vola, koji je pobijedio ispred splitskog Poleta s Nikolom Deškovićem na kormilu, a kojem za utjehu ostaje odlična prva orca u prvoj regati posljednjeg dana jedrenja. U drugoj Open grupi pobijedila je jedrilica 01 Express s kormilarem Mariom Kundihom, ponosnim na dobar rezultat i svoju posadu koja je, kako kaže, u svakom plovu davala sve od sebe. U ORC grupi jedrilica bilo je još i više neizvjesnosti, posebno između posada Bohemije Express i Karla Kureta na jedrilici Salona 42 imena All 4 One. Od samog starta Karlo je poveo utrku, u jednom trenutku za malo ga je pretekao Bartul Mišura na jedrilici Teuta, ali Kuret je mirnim jedrenjem povratio vodstvo i kao prvi presjekao liniju cilja kontrolirajući češku posadu s kojom je vodio direktnu borbu za prvo mjesto. Iako s istim brojem bodova, zbog boljeg plasmana u posljednjoj regati Kuretova posada osvojila je prvo mjesto, doslovce za milimetar. Treće mjesto pripalo je slovačkoj jedrilici Quabremar. U drugoj skupini regatnih jedrilica odlično je jedrio Krešimir Đakulović na jedrilici Mareus koji je pobjedom u posljednjem plovu potvrdio prvo mjesto u toj skupini. Drugi je bio Branko Ilijadica Rapo, a treća još jedna slovačka posada na brodu Brutal Fish, koja je pokazala odlične performanse pri jedrenju uz vjetar. 


2011

Pročitajte više...
2010
XIV.regata
Hvar, 24.-27.ožujka 2010

Regatno polje prvi je pročitao Krešimir Đakulović i njegova posada koji su u prvoj regati dana s punom brzinom startali na bovi i bez problema odnijeli pobjedu. Slično su ponovili Rameša, pa Hajdinjak i borba za ček od 10.000 eura koliko iznosi nagrada za osvojeno prvo mjesto, mogla je početi. Uz spomenutu trojku, šanse za pobjedu imali su još i Robert Sandalić te Frane Brate. Rasplet je bio vrlo zanimljiv za Hajdinjaka i Đakulovića, nakon što je Karlo Kuret izvrsnim startom podsjetio na svoje najbolje dane u finnu i poveo regatu, slijedio ga je Hajdinjak koji je imao malu prednost pred Đakulovićem. U bliskoj borbi kroz nekoliko okreta uz obalu Kuret se dao previše vani te izgubio prednost, a Đakulović se uspio ubaciti između Hajdinjaka i 'punte' uvale Majerovica te ga uskoro 'probiti' iz zavjetrine. Na prvoj oznaci poredak je bio Krešimir Đakulović, Darko Hajdinjak, Karlo Kuret, Robert Sandalić…, a na kraju su se najuspješnijima pokazali Đakulović kao ukupni pobjednik, Hajdinjak kao drugoplasirani te Sandalić kao treći.


2010

Pročitajte više...
2009
XIII.regata
Hvar, 31.ožujka - 04.travnja 2009.

Lijeva strana regatnog polja ponovno se pokazala kao dobitna kombinacija, a Leo Lemešić je riskantnim startom uz bovu osvojio i prvu orcu i cijelu regatu p, uz match race okršaj s Karlom Kuretom, koji je rezultirao kaznenim okretom za Karla i Lemešiću osigurao pobjedu. Od samog starta treće regate, prošlogodišnji pobjednik Robert Sandalić Cipe zauzeo je vodeću poziciju, start po sredini i malo lijevo pokazao se kao pun pogodak, a njegova pobjeda dodatno je zakomplicirala kalkulacije o pobjedniku.
Regatni odbor je premještanjem regatnog kursa ispred Hvara natjecanje učinio još zanimljivijim. Nakon što je Arapov prestupio na startu, Karlo Kuret imao je u prvoj orci zadatak izaći na kraj s Lemešićem i Sandalićem, direktnim konkurentima za pobjedu. Odlična procjena laylinea donijela mu je vodstvo i prvo mjesto u konačnici. Karlova je posada posao odradila bez greške. Uzbudljiv finiš u gradskoj luci dodatno je zakomplicirao borbu za ostale osvajače mjesta na podiju, a Sandalić se nošen dobrim vjetrom probio na treće mjesto, dok je drugo pripalo češkoj posadi s Bohemie, predvođene Richardom Vojtom.


2009

Pročitajte više...
2008
XII.regata
Hvar, 12.- 15. ožujka 2008

Kombinacija laganih i jakih vjetrova i nove regatne jedrilice promovirali su Hvar kao novo odredište Uskršnje regate.

Rezultati:

 1. Robert Sandalić
 2. Tonko Rameša
 3. Krešimir Đakulović
 4. Toni Smerdelj
 5. Frane Barbieri

"Mi Hvarani volimo se dičiti gostoprimstvom koje nam je priskrbilo tradiciju 140 godina bavljenja turizmom. Dobro došli u Hvar!" Pjerino Bebić

"Najvažnije se odvažiti, a onda kreću višegodišnje pripreme za Mini Transat. Ipak je ljepše jedriti s dobrim društvom…" Šime Stipaničev

"Na Uskršnjoj regati nastupam od 1998. godine, danas je puno teže postići dobar plasman, ali mi je drago da je tako…" Igor Pjacun


2008

2007
XI.regata
Vodice, 28.-31. ožujka 2007.

Za neko vrijeme zadnja regata u Vodicama, u glavnim ulogama Ola i Bohemia Express kojima je zapaprio Mr.Dee Jay.

Rezultati:

 1. Mate Arapov
 2. Ivan Kuret
 3. Richard Vojta
 4. Marin Mišura
 5. Robert Sandalić

"Još se privikavamo na novu jedrilicu, toliko smo brzi da jedrimo sami u polju…" Marin Mišura

"Osjeća se zaoštravanje konkurencije, na regati nastupa jedriličarska elita…!" Mladen Sinožić

"Moje kolege regatu snimaju iz zraka pa pripazite na svoje jarbole…!" Ivan Blažičko


2007

2006
X.regata
Vodice, 04.-08. travnja 2006.

Osim dobrog jedrenja po jakom vjetru, regata je privukla i "celebritye" poput Janice Kostelić i Zlatana Stipišića Gibonnija.

Rezultati:

 1. Darko Hajdinjak
 2. Mate Arapov
 3. Marko Mišura

"Dobar tim suradnika osnovna je predispozicija za uspjeh u jedriličarskom sportu…" Ivan Kljaković Gašpić Bambi

"Ove godine imamo umjeren do jak vjetar što je donekle promijenilo status favorita, navigacija je bila prekrasna s dugom orcom i jedrenjem uz vjetar…" Alen Kustić

"Nikad bolja organizacija regate na moru, a na kopnu mi fali malo "šušura" u hotelu… Marko Mišura


2006

2005
IX.regata
Zadar - Biograd - Vodice, 15.-19. ožujka 2005.

Po prvi put odluka o pobjedniku pala je u pripetavanju na tri jednake jedrilice Elan 37.

Rezultati:

 1. Mate Arapov
 2. Bartul Mišura
 3. Darko Prizmić

"Po bonaci i teškim uvjetima odlučio je besprijekoran rad moje posade i zasluženo smo pobijedili…" Mate Arapov

"Bilo je fenomenalno! Mi smo izvukli sve najbolje od sebe i radujemo se kao da smo pobijedili…" Bartul Mišura


2005

2004
VIII.regata
Vodice, 31. ožujka - 03. travnja 2004.

Regata koju su obilježili dvoboji jedrilica od 40 stopa, u kojem se posebno istakao tercet Kuret, Hajdinjak, Mišura.

Rezultati:

 1. Ivan Kuret
 2. Bartul Mišura
 3. Darko Hajdinjak

"Sretni smo da smo ponovno pobijedili, ali čestitam i konkurentima jer odlučile su nijanse!" Ivan Kuret

"Za posadu i mene ovo je relaksacija, ali i radna regata. Draž Uskršnje  je i što otvara sezonu…" Goran Radman


2004

2003
VII.regata
Vodice, 09.-12. travnja 2003.

Žestoko jugo, lomovi opreme i otvaranje regate prema drugim proizvođačima - najveći spektakl pred Vodicama u povijesti regate.

Rezultati:

 1. Ivan Kuret
 2. Darko Hajdinjak
 3. Ante Vanjaka

"Imali smo dosta štete, pohvaljujemo natjecatelje za fair play odnos na moru, uvjeti su bili zaista teški…" Neven Baran


2003

2002
VI.regata
Vodice, 20.-23. ožujka 2002.

Posljednja "Elanova" regata na kojoj je broj sudionika ograničen na 120!

Rezultati:

 1. Zvonimir Bezić
 2. Tomislav Bašić
 3. Ivan Radić

"Došli smo spremni na regatu, možda smo mogli i malo bolje, ali zadovoljan sam mjestom na podiju…" Ante Vanjaka


2002

2001
V.regata
Vodice, 05.-07. travnja 2001.

Doba dominacije Elana 333, kao i dominacije tadašnje posade PBZ Leasinga predvođene Bartulom Mišurom.

Rezultati:

 1. Bartul Mišura
 2. Tonči Antunović
 3. Ante Vanjaka2000
IV.regata
Vodice, 12.-15. travnja 2000.

Najbolji hrvatski jedriličari otkrivaju regatu, a predvodi ih pokojni Zvonko Bezić.

Rezultati 2000.:

 1. Bartul Mišura
 2. Marko Marinović
 3. Stjepan Vitaljić

"Zadovoljni smo sa svime. Zbog vremenskih uvjeta i organizacije regata postaje jedna od najboljih.." Tomislav Bašić
1999
III.regata
Vodice, 24.-27. ožujka 1999.

Počinje zlatno doba regate, gledaju se premjeri i bori za bogati nagradni fond.

Rezultati 1999.:

 1. Zvonimir Bezić
 2. Igor Hrelja
 3. Minski Fabris1998
II.regata
Primošten, 02.-05. travnja 1998.

ANA - Adriatic Nautical Academy priključila se organizaciji regate 1998. godine, a nastupilo je 45 jedrilica

Rezultati 1998.:

 1. Igor Pjacun
 2. Branko Vršćaj
 3. Duško Tomić1997
I.regata
Biograd,

Prva regata održana je 1997. godine u organizaciji PBZ Leasinga. Nastupilo je 14 jedrilica.

Rezultati 1997.:

 1. Igor Ćupić
 2. Nenad Borčić
 3. Zoran Bezić

"U Biogradu se organizira prvo izdanje regate koja će postati najpoznatija jadranska "business" regata i jedno od najboljih okupljanja sportskih jedrilica u posljednjih deset godina. Iako smo od početka imali jasnu viziju što želimo, nismo ni sanjali koliki uspjeh će u godinama koje dolaze imati naša regata!" Petar Paštrović, direktor regate
Organizatori

 • PBZ Leasing
 • ANA Nautička akademija
 • TZ Grad Hvar

Zlatni pokrovitelji

 • Generali osiguranje
 • Privredna banka Zagreb d.d.
 • Sunčani Hvar
 • Visa premium
 • Mercury

Pokrovitelji nagrada

 • ANA
 • Croatia Airlines
 • PBZCard - Travel
 • Grad Hvar
 • Garmin
 • PZ Svirče
 • Euromarine
 • Orvas
 • Henri Lloyd
 • Mare dućani
 • ACI
 • Ador